Vezércsere a Magyar Gumiabroncs Szövetségnél

HTA elnökváltás

Többek között, a figyelő.hu számolt be, mai cikkében a Magyar Gumiabroncs Szövetségben történt elnökváltásról. A háttérben nem kell semmiféle bizalmatlansági eljárást vagy hasonlót keresni, csupán az előző vezető elnökségi ideje járt le. A szervezetnél, Rábai Dániel (Continental) adta át a helyét a szlovén nemzetiségű Matej Zavrl-nek, aki a Goodyear-Dunlop vállalatnál tölt be komoly szerepet.

A 49 éves szakember a szlovén fővárosban, Ljubljanában szerzett közgazdász diplomát. A Goodyear-Dunlop cégen belül, hozzá tartozik a közép- és dél-kelet európai piac (amibe természetesen hazánk is beletartozik.)

Zavrl , a gumigyártónál betöltött szerepe mellett, hazája vegyipari szövetségében is elnökségi tag. És most már beleírhatja önéletrajzába, hogy ő elnököl a 2011-ben alakult Magyar Gumiabroncs Szövetségben is.

Utóbbi szervezetről olvashattatok már nálam. Nem csak a hét gumigyártó céget tömörítő érdekképviselet céljairól, hanem a szövetség több közleményéről is. Egy ízben a gumiabroncsok DOT kódja körül kialakult mizéria kapcsán, máskor pedig a téli gumik esetleges kötelezővé tételével kapcsolatban.