Újabb sebességrekord, ezúttal a Michelinnel karöltve

Drayson - Michelin sebességrekord

Az elektromos autók korának felvirágozását sejtetik azok a sebességrekordok, amik rendszerint valamelyik autógumi gyártó együttműködésével valósul meg. Korábban a Nokian büszkélkedhetett hasonlóval, a jégen megtett legmagasabb sebesség, elektromos autóval köthető – többek között – a Nokian gumikhoz.7

Legújabb hír, hogy a Michelin gumigyár és a Drayson Racing megdöntötte, az 1 tonna alatti, elektromos autók sebességrekordját, majd 329 kilométer/órás átlagot elérve!

Ami az abroncsokat illeti, a Michelin Le Mans1 elnevezésű gumiszettjéhez fűződik a siker, amely rövid időn belül két címet is bezsebelt. Az említett sebességrekord mellett, magát a Le Mans 24 órás versenyt is, ilyen abroncsokon nyerte meg az Audi csapat. A Michelin LM1-ese, kifejezetten a hosszú távú, nagy igénybevételt jelentő versenyekre lett kifejlesztve.

Elektromos autó révén, a gumiabroncsoknak – a strapabíróság mellett – talán a legfontosabb követelménye, az alacsony gördülési ellenállás volt, ami nem meríti le idő előtt az akkumulátort. A sebesség miatt pedig a fokozott tapadás is azon kihívások egyike, amivel a Michelin LM1 abroncsnak meg kellett birkóznia.

A sebességrekordról készült videót itt nézhetitek meg. Öveket becsatolni!