Újabb motorsport szponzorszerződést kötött a Pirelli

Monster Energy AMA supercross

Csupán pár nap telt el azóta, hogy hírt adtam a Pirelli beszállítói szerződéséről, az ausztrál Superbike sorozatba, már is itt egy újabb versenykiírás, ahol az olasz cég abroncsain állnak a motorosok rajtvonalhoz.

A Monster Energy AMA Supercross 2014-es szezonjától kezdve (a jelenlegi szerződés értelmében 2016-ig) Pirelli abroncsok kerülnek a motorokra. Az olaszok, a verseny promóterével, a Feld Motor Sports®-al kötöttek megállapodást.

A versenynaptár már el is indult, január 4-én, Californiában, az anahaimi Angel stadionban tartották az első futamot, amelyet 16 további követ a szezonban. (Az utolsó verseny május 3-án lesz Las Vegasban.)

A Pirelli egyébként – például a Forma-1 sorozatával ellentétben – nem egyedüli beszállítója az évadnak, de a Toyota, a Yamaha és a JGRMX csapatokat ők látják el, de Pirelli Scorpion gumikon fut Josh Grant és Justin Brayton, Andrew Short vagy épp Matt Goerke is.

Az Monster Energy AMA Supercross sorozat 1974 óta kerül megrendezésre. Külön érdekessége, hogy rendszerint – erre az alkalomra átalakított – sáros akadálypályákkal tarkított baseball vagy amerikai futball stadionokban zajlik, látványos pirotechnikai elemekkel.