Új négyévszakos minta a Vredestein-tól

vredestein

Újgenerációs négyévszakos abroncsot mutatott be a Vredestein. A Vredestein Quatrac 5. megjelenésekor kiemelte a gyártó, több, mint két évtizedes tapasztalat „épült” be az abroncsba. (Ennyi ideje gyárt ugyanis a cég négyévszakos mintákat. A Quatrac gumicsalád első darabja 1993-ban látta meg a napvilágot, kis képzavarral.)

Hollandia keleti részén, a német határtól mindösszesen 5 kilométerre található Enschede, amely egyebek mellett, a Vredestein K+F üzeméről ismert. Itt készült a Quatrac 5-ös is természetesen.

Az – evidens módon – aszimmetrikus minta, „nyári része” csökkentett légellenállású. A textúra lényegi része az oldalirányú barázdák, amik a tapadás, illetve a Quatrac-tól jól megszokott kanyartartást biztosítják.

Az abroncs megjelenésével számos, a Vredesteintól eddig nem látott technológiai újítás is debütál. Ilyenek pl. a 3D-s kapaszkodó karmok, amik a lamellák között helyezkednek el és egyértelműen a „téli feladatokat” látják el.

A speciális, kettős komponensű full szilikát keverék, a tervező mérnökök ígérete szerint hosszú élettartamot garantálnak az abroncsnak.

Ne feledjük azért, hogy egy négyévszakos abroncs valahol mindig a kompromisszumokról fog szólni.

Meg kell gondolni, hogy passzol-e egy ilyen termék vezetési szokásainkhoz. (Csak akkor válasszunk ilyet, ha viszonylag keveset autózunk, azt is zömében lakóhelyünkön, városban, illetve extrém hideg vagy extrém meleg napokon pihentetjük az autót. Ezesetben jól beválhat egy négyévszakos gumi.)

A Vredestein Quatrac 5-ről pedig nézzétek meg ezt a videót!