Úgy fest, újabb 5 évig marad a Pirelli

Jean Todt dönt abroncskérdésben

Régóta húzódik az ügy, illetve megy a találgatás, vajon mi lesz a 2014-es Forma 1-es szezonban a Pirelli sorsa? Kilépnek az olaszok, mivel nem kapnak új szerződést? Maradnak, de vetélytársat kapnak (ez ugye most sincs még kizárva, hiszen a Michelin nevét emlegetik, ami miatt sokan dörzsölik kezüket a visszatérő gumiháború miatt), vagy minden marad a régi és az olaszok lesznek az egyetlenek, akik gumikat szállítanak a száguldó cirkuszba?

Az ügy valamiért nem akar megoldódni. Ami érdekes, hogy a Pirelli – aki még nem kapott a hosszabbításról szerződést – már minden csapattal együttműködési megállapodást kötött. Lesz papírmunka, ha az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) végül elköszön a Pirellitől.

Az esély erre most úgy tűnik csökkent, a hírek szerint ugyanis, Jean Todt, a FIA elnöke hajlik a hosszabbításra. (Azt azért ne feledjük, Ő volt az is, aki korábban a Michelin visszatérését szorgalmazta.) Valami lehet meggyőzte a korábbi F1-es Ferrari vezért.

Nemsokára pont kerül a kérdőjel helyére. Egy biztos, az idő a Pirellinek dolgozik, ugyanis az egyre fogyó felkészülési idő ellehetleníti a többi gumiabroncs gyártó, esetleges 2014-es Forma 1-es törekvéseit.

Hacsak nem folynak, már hosszú hónapok óta titkos tárgyalások és fejlesztések valamelyik messzi-messzi galaxisban…