Túraautó világbajnokság 2014: már tesztelik a gumikat

WTCC 2014

A túraautó VB hivatalos gumi beszállítója a Yokohama. A jövő évi futamokra fejlesztett verseny abroncsok már túl is estek az első tesztelésen. Igaz, még a csapatok nem készültek el jövő évi autóikkal, így azokon nem mérettettek még meg a Yokohama gumik. Ezt legkésőbb októberben szeretné letudni az abroncsgyártó, hogy elég ideje maradjon az esetleges apróbb javításokra.

A Yokohama egy minden csapatot egyszerre bevonó, csoportos gumitesztet is kilátásba helyezett. A Yokohamának azonban nem csak a csapatokra és azok fejlesztőmérnökeire kell várni, hanem a 2014-es túraautó világbajnokság új szabályainak véglegesítésére is. Ezek ugyanis befolyásolhatják az autók kialakítását.

Jövőre szinte teljesen új autókat építenek a WTCC versenysorozatra, köszönhetően a már körvonalazódott új szabályoknak. A Yokohama mérnöke szerint azonban „lefedtek elég opciót”, így nem lesz nagy meglepetés egy-egy esetleges új szabály behozatala, vagy épp megvétózása sem.

Reméljük olyan abroncsot sikerül végül a Yokohamánál összehozni, amely Michelisz Norbiék végső győzelmét hozzák. Ne feledjük, idén már volt dolga gumiabroncs defekttel Norbinak.

Ami az új versenyabroncsoknál sokkal izgalmasabb!

És egy csattanós hír így a végére: A WTCC 2014-es szezonjának legnagyobb szenzációja nem az új Yokohama gumik, még csak nem is az új szabályzat és az emiatt újjá épített versenyautók. Hanem az új versenyző, aki valószínűleg Michelisz Norbinak is remek kihívást jelent majd. Ő pedig nem más, mint a kilencszeres világbajnok Sebastian Loeb!