Top 6 mobil applikáció autósoknak, amit érdemes letölteni

top 6 autós mobil app

Tudom-tudom, a TOP kijelentésekkel óvatosnak kell lenni, mert ezek a posztok sokszor szubjektív gyűjtéseket takarnak. A most bemutatott 6 okostelefon alkalmazás viszont remélem benneteket is meggyőz. Ha csak egy is segítségetekre siet autózás során már megérte a cikk.

Másik kiegészítésem, hogy szándékosan nem vontam be mobilos GPS alkalmazásokat. (Bár a viaMichelin alkalmazás tud GPS funkciókat is, nem csupán ez a profilja, illetve nem helyettesíti a GPS szoftvereket. Cserébe viszont ingyenes és tud mást. Kezdjük is akkor ezzel.)

 • ViaMichelin – Útikalauz alkalmazás: A gumiabroncs cég saját fejlesztésű applikációja, amely útvonaltervezői funkciókat lát el különböző extrákkal, pl. a leggazdaságosabb út kalkulálása, stb. De megtalálható benne 11 ország szálloda és étteremkínálata, sőt még a gumiabroncs szervizek is. Emellett olyan integrált többletszolgáltatást kapunk, ha letöltjük az appot, mint a mobilos kompjegy vásárlás vagy szobafoglalás.
  És egy nem utolsó dolog: a viaMichelin alkalmazást (és komponenseit) ingyen tölthetitek le!
  Letöltés>> Android vagy iOS
  A Michelin gumigyár applikációja - ViaMichelin
 • E-matrica Pro: Autópálya matrica vásárlás mobillal. Az applikáció az appstore-ban a Travel (utazás) kategória győztese lett. Ára mindössze 0.89 euró. Az E-matrica Pro figyeli az autó sebességét is, de ez a valós idejű szinkronizálás kicsit akkumulátor gyilkos, így a telefont érdemes autóstöltőre csatlakoztatni.
  Letöltés>> iOS
 • Save Fuel: Avagy, hogyan és mennyi pénz takarítható meg a megfelelő téli vagy nyárigumi megvásárlásával? Ez az ügyes online kalkulátor alkalmas a különböző – EU által kategorizált – gördülési ellenállású gumik tulajdonságait, illetve a vezetési szokásainkat egybe gyúrni és a potenciális megtakarítást kiszámolni. Érdemes egy gyors számítást végezni az applikációval gumiabroncs vásárlás előtt! (Hogy mi az összefüggés a gumik és az üzemanyag fogyasztás között, itt elolvashatod!) Az alkalmazás egyébként a Lanxess fejlesztése.
  Letöltés>> iOS vagy általános mobilverzió
 • Elsősegély: Ez az alkalmazás tananyagként és éles helyzetben való segítségként is megállja a helyét. Egy-egy közúti balesetnél gyorsan összegzi a teendőket és pár kattintással segít a megfelelő segítségnyújtás kiválasztásában. Mindenki számára egyértelműen bemutatja az újraélesztést, illetve kategorizált diagnózisok szerint nyújt információkat, amelyek életeket menthetnek. A tájékoztatás mellett a legközelebbi defibrillátor és kórház helyét is jelöli, valamint segélyhívás is kezdeményezhető az applikáción belül. Az alkalmazás 2012-ben különdíjat kapott az Év honlapja versenyen.
  Letöltés>> Android vagy iOS
  Elsősegély - Mit kell tennem?
 • Parkolás: A magyar fejlesztésű alkalmazás nagy előnye, hogy kiküszöböli az elfelejtett, le nem állított (de a gyakorlatban már megszüntetett) parkolást, illetve információt szolgáltat a rendelkezésre álló leállózónákról és azok árairól. A több környi ráncfelvarráson és update-en átesett app már vidéki városokban is megkönnyíti a parkolást és a munkaszüneti napokat (kvázi ingyen parkolós napokat) is figyelembe veszi. Az alkalmazás kártyafüggetlen és felismeri az előfizető előhívóját. Nem szükséges tehát sms-t írni parkolás előtt (és után), ez ugyanis integrálva van az app-ban. Elérhető ingyenes és fizetős verziója is. (A térképfrissítések csak az utóbbira érvényesek.)
  Letöltés>> iOS
 • Filling Assistant: Végül pedig szintén egy gumiabroncs gyár, a Continental – folyamatban lévő – fejlesztése, ami a megfelelő guminyomás szinten tartását szolgálja. Már itt a nyarigumiszerviz.hu –n is olvashattátok ennek jelentőségét. Az alkalmazás adatbázisából lekérhető a legtöbb autómárka és típus javasolt nyomásértéke, így akkor sincs baj ha nincs nálunk szervizkönyv és a matricák is lekoptak már az autónkról, ahol az erre vonatkozó értéket feltűntették. Egy szimpla adatbázisnál azért jóval többet tud a szoftver. Wireless összeköttetésben van ugyanis az autóba beépített (igen ez kell hozzá) nyomásfigyelő rendszerrel, így képes a visszajelzésre és a változás naplózására. (Megjelenés 2013.)

Ha van bármelyik alkalmazással kapcsolatban (akár pozitív, akár negatív) tapasztalatotok, írjátok meg nekem Facebook-on. Számítok továbbá, egyéb „must have”autós alkalmazásokra is, ami a Ti toplistátokról nem maradna ki!