TOP 5 tanács, kezdő motorosoknak!

motorbiztonság 5 tipp

   1. Fitt és kiegyensúlyozott hozzáállás: Amint ráülsz a nagymotorra (újdonsült motorosként) azonnal megtapasztalod, ez egy fizikai és mentális kihívás. Csak megfelelő szellemi és fizikai állapotban ülj fel a motorra. Ellenkező esetben nagyon nagy baj is lehet.
   2. A fékek megfelelő használata: Olvasd az utat figyelmesen és reagálj minden olyan szituációra, ami csak egy minimális fékezést igényel, amilyen gyorsan csak lehet. A hirtelen vészkéfekések, amellett, hogy borulás és baleset veszélyesek, a gumiabroncsokat is égetik.
   3. Motorozás új abroncsokon: Ha új abroncsokat rakatsz fel, az első 100 kilométeren légy különösen óvatos. Kerüld az agresszív kigyorsítást és a hirtelen manővereket.
   4. Motorgumi biztonság: Az autógumiknál nem győztem hangsúlyozni, hogy ez a négy felület ami érintkezik az aszfalttal. A kopás, a profilmélység és az abroncsnyomás rendszeres ellenőrzése kötelező feladat. Motorgumik esetén, ahol ugye csupán 2 abroncs érinti az aszfaltot, ez fokozottan igaz. Emlékezzünk annak a rendőrnek az esetére, aki kopott motorgumik miatt vesztette életét Tatabánya közelében! 2 milliméter barázdamélység alatt, a motorgumik már nem biztosítják a biztonságos tapadást! Ne feledjük, nincs olyan, hogy kisebb borulás. Motorbalesetnél nagy százalékban törik valamelyik csont is.
   5. Sisak, sisak, sisak: A sisak az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) biztonsági felszerelésed!
    • Nem viselek sisakot, mert nem néznek ki elég jól
    • Nem hordok sisakot, mert hülyén nézek ki benne.  Akik ezt a véleményt osztják, jobb ha megnézik ezeket a képeket: