Tanulságos (halál)eset, avagy a nyárigumi igenis veszélyes ilyenkor

Baleset a rossz nyárigumik miatt

A vezess.hu egy érdekes rovatot működtet, melyben tanulságos autóbaleseteknek járnak utána. Ahogy írják, olyan eseményekről (illetve azok jogi körülményeiről) számolnak be, melyek ritkán kerülnek be a híradókba, így többnyire ismeretlenek a közvélemény előtt.

Legutóbbi esetükből idézek:

„A fentiekre való tekintettel a bíróság felmentette az I. rendű vádlottat, viszont megállapította a II. rendű vádlott felelősségét. Ennek oka: biztonságos közlekedésre alkalmatlan gumiabroncsokkal vett részt a közlekedésben, ezáltal a kialakult veszélyhelyzet elhárítására képtelen volt”.

Az eset azért szomorú, mert az egyébként vétlen(nek tűnő) sofőr lelkén szárad egy gyalogos élete, aki még élhetne, ha nem egy eleve túl kopott, ráadásul nyári abroncs szett van az autón, téli időszakban.

A sofőr egyébként – elmondása szerint – éppen a szervizbe igyekezett és a gumikat is lecseréltette volna, amikor 20 (azaz csupán húsz!!) km/órás sebességgel áthajtott a járdán közlekedő gyalogoson.

Börtönbe végül nem kell bevonuljon az elítélt autós, hiszen 1 év felfüggesztett fogházra ítélte a bíróság, de autóját két és fél éven keresztül nem használhatja.

Emberek! Tényleg NE vezessünk kopott gumiabroncsokkal és válasszunk mindig évszaknak megfelelő szettet!!

Az eset részleteiről itt olvashattok: http://www.vezess.hu/magazin/kozlekedesi_baleset_nyari_gumi_ugyved/50130/