Szigorúbb előírásokkal rukkol elő a Magyar Gumiabroncs Szövetség!

Szigorítana a szövetség

Egy lépéssel talán közelebb került Magyarország a kötelező téli gumi használat bevezetéséhez! A budapesti taxisrendelet értelmében ugyanis, a személyszállítást végzők (taxisok), október 15. és március 15. között, téli gumit kötelesek használni! A Gumiabroncs Szövetség elnöke, Morenth Péter szeretné, ha a szabályozás nem csak a taxisokra, hanem minden autósra vonatkozna. Az ügyről folynak az egyeztetések.

Nem csak az évszaknak megfelelő gumiabroncs használatra vonatkozóan szorgalmaz szigorításokat a Szövetség. Az abroncsműhelyek működését is szigorúbb keretek közé vonná a szervezet. Akkreditációban gondolkodnak a műhelyekre vonatkozóan. Ezen tanúsítványok akár a gumiszervizek működési engedélyének feltétele is lehet.

Sajtóközleményükben az abroncspiac zsugorodásáról is szót ejtett a Szövetség. Értelem szerűen ez is oka a vezetésbiztonság mellett a Szövetség álláspontjának és lobbi tevékenységének.

(Emlékeztetőül, a Magyar Gumiabroncs Szövetség hét nagy gumigyártó közösen alapította. A tagok: Continental, Bridgestone, Michelin, Hankkok, Pirelli, Vredestein és a Goodyear-Dunlop.)

Érdemes figyelni a fejleményeket, hiszen könnyen elképzelhető, hogy nemsokára szabálysértést követ el, aki egész évben nyári gumikon közlekedik!