Rubber, a gumiabroncs

Rubber

Figyelem, mai posztom a nyugalom megzavarására alkalmas! Nem vicc. Akarom mondani ez vicc. Ez vicc? Hát, legyen inkább paródia, akkor politikailag korrekt voltam és nem bántottam meg Quentin Dupieux francia filmrendező (?)-t.

Ő alkotta ugyanis meg, minden idők egyik legabsztraktabb horror filmjét, melyben nem gyilkos cápák, óriás polipok, űrbéli szörnyek vagy valami gyilkos vírus, de még csak nem is Don the Dragon Wilson pusztít. Hanem? Igen, egy öntudatra ébredt gumiabroncs, aki szó szerint tekintettel öl. Mert igen! Nem elgázol, ahogy azt egy gumitól „elvárnánk”, hanem felrobbantja áldozatait. Elsőnek mindjárt egy ártatlan nyulacskát. De hasonlóan pórul jár egy varjú is. (A forgatókönyvíró szintén Dupieux.)

Ami még inkább indokolatlan, az a szerelmi szál a filmben. Az abroncs ugyanis vonzalmat érez egy nő iránt. A vele átélt kudarc miatt lesz egyébként robbantós gyilkos a főszereplőből.

Ok, értem én, hogy abszurd parodizálást próbált elkövetni a francia filmes, de ezt azért köszönjük, nem kértük. A film, semelyik korosztály számára nem ajánlott. Ha valaki mégis végignézi, én szóltam előre.

Na jó, egy trailer még mehet, bár ez nem mutat túl sokat.

Még egyszer, Rubber, a gumiabroncs elkerülendő darab!