Remek retro sorozattal ünnepli a Dunlop, 90 évét Le Mans-ban

Dunlop - retro képsorozat

A Dunlop, három tehetséges ilusztrátort bízott meg, hogy tegyék emlékezetessé a márka 90 évét, amit a Le Mans 24 órás versenysorozatban töltött el.

Az abroncsgyártó, a legsikeresebb vállalatnak mondhatja magát a – szintén – patinás versenysorozatban, melyben 90 éve aratta első sikerét. Az 1924-es eseményt megidéző illusztráción egy piknikező pár látható, a háttérben pedig egy korabeli versenyautó veri fel a port.

Az 1950-es futamot már sokkal inkább átjárja a versenyhangulat. A pilóták futva közelítik meg autójukat, míg a 2014-es mű az éjszakai versenyzést és az őrült sebességet próbálja – művészien – visszaadni, az elmosódó fénycsóvákkal és csikorgó Dunlop gumikkal.

A projektről készült videóból az is kiderül, hogy a három képzőművész (Telegramme, Timba Smith és Raid71) még verseny közben is rajzolt, a lelátókon ülve.

Chris Thornley, azaz Raid71 elmondta, túl jó lehetőség volt amit a Dunlop ajánlott, azaz, hogy testközelből láthatta a 24 órás száguldást. Egy ilyen alkalmat vétek visszautasítani.