A Rallycross világában próbálkozik a Cooper

A Cooper a Rallycross VB gumiszállítója

Három éves szerződést írt alá a Cooper, az FIA-val, melynek értelmében a gumiabroncs gyár lesz a Rallycross világbajnokság abroncsszállítója. A Cooper már jóideje elkötelezett szereplője a Rallycross világának, most pedig – a VB sorozatnak köszönhetően – 12 európai, észak és dél-amerikai helyszínre jut el.

Egy olyan sorozatról beszélünk, melyben nem kisebb nevek rójjáj a köröket, mint a korábbi Forma 1-es világbajnok, Jacques Villeneuve, a 2003-as World Rally Championship bajnok, Petter Solberg vagy a tízszeres X Games érmes Tanner Foust.

Martin Anayi egész egyszerűen úgy nyilatkozott, hogy „a hátukon futkos a hideg a felfokozott várakozástól, amit a Cooper megjelenése okoz.” Tekintettel az abroncsgyártó hihetetlenül sikeres Rallycross pályafutására.

Anayi szavaira emígyen reflektált Sarah McRoberts, a Cooper Tire Europe marketing kommunikációs vezetője:

„A Rallyross világbajnokság egy nehéz, egyedi igényeket támasztó sorozat, ahol a versenyzőknek folyamatosan meg kell birkózniuk a változó útfelületekkel, az aszfalttól a kavicságyig. Nagyon várjuk, hogy részese legyünk a versenynek és állunk elébe a kihívásoknak.”