Piszkos trükk a gumiabroncs szerviztől!

Vastüske

Ismét egy bizarr távol-keleti hír került szemem elé. A legutóbbi őrült japán (vagy csak hősszerelmes?) „gumigyilkos” után, ezúttal egy kínai gumiszerviz, felháborító tette járta be a gumis témájú blogokat.

A szerviztulajdonos (nem bízván a különböző marketing eszközökbe), úgy próbálta forgalmát növelni, hogy kihegyezett vastüskéket szórt ki a környéken lévő autópálya szakaszra. Ezek a vastüskék, négy hegyű kis „szörnyek”, amiket már a középkori hadviselés során is alkalmaztak, a lovas rohamok lelassítása érdekében, A tüskék belefúródtak a lovak patáiba. De belefúródtak az arra járó autósok gumiabroncsaiba is, azonnali defektet okozva.

A sok-sok pórul járt autós bejelentése azonban rendőrségi vizsgálatot indított. Az autópálya kamerái rögzítették a gumiszervizes gaztettét, illetve furgonját, amivel a tüskéket kiszórta az útra.

A hatóság emberei, mintegy kettőszáz ilyen fémtüskét szedtek össze az adott útszakaszon. Ami legalább ilyen fontos, begyűjtötték az elkövetőt is, akire büntetőeljárás vár. Arról egyelőre nincs hír, hány autóst sikerült megkárosítania az abroncsszervizesnek.

TIPP:

Mit érdemes tudni a defektekről? Ha elolvasod ezeket a cikkeket, 100%-ig „defektszakértő” leszel!
http://www.nyarigumiszerviz.hu/tema/defekt/