Nemzetközi gumiabroncs kiállítás és vásár

A gumiabroncs kiállítás logója - Essen Reifen

A német autóipar és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra hihetetlen fejlett. Én magam azon sem lepődtem meg, hogy a Nemzetközi Gumiabroncs Kiállítás és Vásár is itt kerül megrendezésre. A Reifen néven is ismert programsorozat, eddig kétévente került megrendezésre, Essen városában, de olvasni olyan híreket, miszerint 2013 június 5-től 8-ig ismét megrendezésre kerül (Igaz a rendezvény hivatalos honlapjának fejlécében a hivatalos 2014 látható, úgyhogy higgyünk inkább ennek.)

A legutóbbi Essen Reifent 2012 júniusában tartották. A rendezvényre rendszerint több tucat ország, több száz kiállítója érkezik, téli és nyári gumikkal, kiegészítő termékekkel, valamint kapcsolódó szolgáltatásaikkal. A vendégek is igen vegyes képet alkotnak. 2010-ben például 130 ország képviseltette magát vendégoldalról, ami majd húszezer látogatót jelentett.

Csúcsbejelentések a gumiabroncs iparban

A szakvásár szervezője a Messe Essen GmbH. A rendezvény nívóját mutatja, hogy a legnagyobb gyártók, rendszerint erre az alkalomra időzítik – az adott évben – kimagasló téli vagy nyári gumiabroncs fejlesztéseik bejelentését.

A Michelin például itt jelentette be az Energy Saver+ gumiabroncsát, amiről külön blogbejegyzésben számoltam be, de a Goodyear – Dunlop egyik áttörésére is itt derült fény, amivel szintén kicsit részletesebben foglalkozok. Érdemes figyelni a nyarigumiszerviz.hu oldalát.