Négyévszakos abroncsok: A Bescovery toplistája

Bestcovery

Létezik egy oldal, A bestcovery (A best és a discovery szavak kreatív összeolvasztásából), amely összegyűjti, majd listázza a legjobb…bármit. És igen a gumiabroncsokat sem felejtették ki. Mára a négyévszakos gumikra vonatkozó gyűjtésüket hoztam el. (A jövőben pedig tervezem, hogy beszámolok hasonló listákról.)

Négyévszakos abroncs. Ezek azok a termékek, amelyekre vagy esküszik valaki, vagy messziről kerüli. A „hovatartozás” egyértelműen a vezetési szokásokon múlik. Valakinek kimondottan jó megoldás, valaki pedig tényleg jobb ha kerüli a négyévszakos szetteket, mivel sem megtakarítást nem jelentene, sem pedig megfelelő vezetési biztonságot.

(Olvassátok el ide vonatkozó írásomat, Nyárigumi vagy négyévszakos abroncs? címmel!)

De most nézzük a top listát:

  1. Continental ExtremeContact DWS Tire
  2. Michelin Pilot Sport A/S Plus Tire
  3. Bridgestone Potenza RE960AS Pole Position Tire
  4. Michelin Pilot Exalto A/S Tire
  5. Nokian WR G2 All-Weather Plus Tires

A legjobb öt között nem ér minket nagy meglepetés, már ami a gyártókat illeti. Négyévszakosból csak prémiumot válasszunk, hiszen nem szabad elfeledjük, a négyévszakos abroncsok, a kompromisszumok abroncsa, hiszen egyszerre kell hozza (ez nyilván nem megy, így pontosabb ha azt mondom, megközelítse) a téli és nyári gumik tulajdonságait.

Ami viszont – számomra – üdvözítő, hogy a Nokian odafért a listára. A finnek nekem mindig is az egyik – ahogy sportnyelven mondják – titkos favoritom. Téli gumiabroncsai nem véletlenül népszerűek (elég ha a Hakkapeliitta családra gondolunk) de úgy fest a négyévszakos szegmensben sem kell szégyenkezniük.