Négy új Hankook abroncs mutatkozott be Las Vegasban

Hankook iFlex

Autóőrültek és benzingőz megszállottak egész biztos ismerik a SEMA kiállítását. A kizárólag szakmabélieknek tartott, évente megrendezésre kerülő esemény idei epizódja is lezajlott, ebben a hónapban. Extravagáns eseményhez persze ugyanilyen helyszín is dukál. Azt hiszem Las Vegas pontosan hozta is az elvárásokat.

A kiállítás sajtótájékoztatójának, számunkra legérdekesebb részét a Hankook szállította. A koreaiak négy új mintázatot mutattak be.

Az egyik, a Ventus V12 evo2, amelyről olvashattatok már nálam is. (Ha kimaradt a bejegyzés, itt pótolhatjátok.) Ugyanezen termékcsalád, illetve minta, SUV-okra specializált változata is a sajtótájékoztató vendége volt. A kategória növekedése miatt ez egyre több embert érint, Magyarországon is. Az ultra magas teljesítményű abroncs hozza azt amit már megszokhattunk a folyamatosan fejlődő Hankook prémium termékvonaltól.

Hogy ne csak nyári mintázatok kerüljenek elő, a harmadik bemutatott Hankook abroncs, a Dynapro HP2-es négyévszakos garnitúra volt, szintén SUV-ok számára fejlesztve.

Nem véletlen a Hankook erős jelenléte a las vegasi állomáson, hiszen nemrégiben jelentették be, amerikai beruházását. Új gyáregységgel erősödik ugyanis a gyártó, így az ilyen jellegű marketing akciók feltétlen szükségesek az üzem „bevezetéséhez.” És, hogy ezt megkoronázzák a Hankook vezetők, betekintést engedtek a jövőbe, legalábbis ami az abroncstechnológiát illeti.

A negyedik gumiabroncs, ami a SEMA show „vendége” volt, a Hankook iFlex koncepcióabroncs, amiről azt hiszem érdemes megnézni ezt a videót! Azt hiszem elfelejthetjük a legapróbb defektet is…