Nagyon komoly Opel concept autó, Dunlop gumikon

Opel Monza - különleges Dunlop abroncsokon

Folytatódjon tehát a tegnap megkezdett – és a nyárigumiszerviz.hu Facebook oldalán beharangozott – Dunlop hét.

Naná, hogy Frankfurtból jelentek! A 65. Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be, a Dunlop gumigyár egyedi gumiabroncsával „megbolondított” Opel Monza Concept.

A gumiabroncsot, az Opel és a Dunlop kooperációban fejlesztette, hogy megfeleljen az Opel műszaki standardnak, illetve illeszkedjen az Opel Monza design-hoz. A formatervezés valóban látványos végeredményt hozott. A bemutatott tanulmányautón, 245/35 R21 azaz jó nagyméretű abroncsokat láttunk a frankfurti kiállításon.

Az autó egyébként az elektromos vonalon mozog, hatótávolság növelő funkcióval, illetve több olyan fejlesztéssel, ami egyértelműen a környezetkímélést célozza. Ebbe a koncepcióba illik bele a Dunlop könnyű abroncsa is, amivel alacsonyan tartható a gördülési ellenállás. Mint tudjuk, ez az üzemanyagfogyasztással van szoros összefüggésben.

A Dunlop egyik vezető mérnöke, a műszaki tulajdonságok és környezettudatos kialakítás mellett, a gumiabroncsuk vizuális megjelenítésére is büszkén utalt a sajtótájékoztatón. Szerintem sem tévedett.

Dunlop gumi az Opel koncepció autóján