MotoGP Safety Car – Bridgestone gumikon a BMW

Bridgestone - saftey car MotoGP

Nem olyan régen tűnt fel nekem, a Moto GP biztonsági autója, a királykategóriáról készült videókat böngészve. Hiába, nem a safety car szokott az emberben megragadni. Jelen esetben azonban egy igen feltűnő jelenségről van szó.

És, ahogy lenni szokott, a gumiabroncs piac körforgásában is feltűnt a  biztonsági BMW, amely a 2014-es szezontól, hivatalos alkatrészként, Bridgestone  abroncsokon teljesít szolgálatot.

Persze nem véletlen a választás, hiszen a japán abroncsgyártó már hatodik éve tölti be, az egyedüli gumiszállítói szerepet. Az új szerződés értelmében pedig a safety car és az egészségügyi személyzet autói is megkapják a Bridgestone gumikat.

A biztonsági autók egyébként BMW M4 Coupe, M3 és M5 modellek, míg a vezér autó egy impozáns M6 Coupe. Azért az eü személyzet sem panaszkodhat a maga M550d Touring autóval. Az autópark már el is lett látva, nagy teljesítményű Potenza gumikkal.

Elég jó csapat, valljuk meg.

Ja, és ha már Bridgestone! Nem tudom mennyire közismert a gumis cég nevének eredete? A céget Shojiro Ishibashi alapította, akinek a vezetékneve kőhidat jelent. Angolul a kőhíd megfelelője a stone bridge. És már meg is van a kapcsolat.