MotoGP: Kivonul a Bridgestone!

MotoGP - kivonul a Bridgestone

A motorsport világát komolyan érintő bejelentést tett a Bridgestone gumiabroncs cég. A 2015-ös szezontól kiszáll a motorversenyek királykategóriájából, a versennyel már-már összenövő abroncsszállító.

A 12 éves történet, amely tehát úgy tűnik lezátul, nagyon komoly tapasztalatot – és persze marketingkommunikációs csatornát  jelentett a japánoknak. Kiemelik például, hogy a MotoGP-ben végzett tesztek nagymértékben hozzájárultak, a fokozott tapadású abroncsok (egész pontosan a futófelületek) fejlesztéséhez, amit a Bridgestone az utóbbi időben produkált.

Bár a közlemény szerint, a MotoGP-vel történő szakítás után is tovább támogatja a Bridgestone a motorsportot, ennek konkrét jelentése egyelőre nem tisztázott.

A döntést igazából nem indokolta a japán cég. Nem látunk ugyan bele a versenysorozat fejlesztéseinek költségeibe, nem tudjuk mennyire volt a Bridgestone szerint rentábilis a történet, mégis némileg érthetetlen a döntés.

A motorsport – különösen ha olyan népszerű, mint a MotoGP – az egyik legkiválóbb platform egy abroncscégnek. Nem csupán célzott reklámfelületet biztosít, ami elsősorban a márkaimázs építésre van jó hatással, de a termékfejlesztést is magas szinten szolgálja. Nincs az a laboratóriumi teszt vagy számítógépes szimuláció, ami helyettesítheti egy MotoGP-ben végzett éles teszt tapasztalatait.

Ráadásul a termékkatalógusokban is hangzatos tényező volt, hogy az adott Bridgetone abroncsot a motorsport királykategóriájában is használják, a fejlesztésnél a világ legjobb motorosainak visszajelzéseit vették alapul.

És egy gyors spekuláció… Csak nem a Forma 1-re készül a Bridgestone?