Michelisz Norbi prognózisa

Michelisz Norbi előrejelzése

Az idei, vagyis a 2014-es szezonban nem csak a Forma-1 soorozatát érintik komoly szabályváltozások, de Michelisz Norbinak is meg kell barátkozni a WTCC versenysorozatát érintő változásokkal. Norbi átmeneti évnek nevezte az előtte állót.

A szabálymódosítások ugyanis olyan elvárásokat teremtenek a csapatok előtt, amely egyértelmű vízválasztó lesz, sikerül-e a változásokra felkészített autót építeni, vagy sem. Akinek nem, az csupán „egy pályán lesz a menőkkel” de nem lesz igazi verseny köztük. A „mezőny kettészakadása várható” tehát, Norbi jóslata szerint. De mik is ezek a változások?

  • Először is erősebb motorokkal vértezik fel a versenyautókat.
  • A gumik mérete szintén változik. Nagyobb és szélesebb abroncsokat vezetnek be.
  • Könnyebb versenyautók: Ötven kilóval csökkenek a versenykocsik, így még mozgékonyabbak lesznek, amik gyorsabban reagálnak Michelisz Norbi és riválisai mozdulataira.
  • Nagyobb leszorító erő: Ez a változás lesz, ami leginkább hatással van a pilóták teljesítményére. Pontosabban megfordítanám ezt. A technikás pilóták előnyt élveznek majd.
  • „Forma 1-es időmérő.” Ez annyit tesz, hogy a száguldó cirkuszhoz hasonlóan 3 szekcióra osztják majd. A Q3-as szakaszban viszont már csak a leggyorsabb 5 versenyző vesz részt.