Michelin nyári abroncsok a Porsche Carrera GT-n

Porsche Carrera GT Michelin Pilot Super sport nyári abroncsot kap

A francia Michelinnél új, továbbfejlesztett Pilot Super Sport nyárigumival jelentkeztek, amely javítja a sportkocsik kezelhetőségét. Legalább is ezt állítják róla a Michelin mérnökök, nyilván nem két teszt eredményeinek kielemzése után.

Az új abroncs kerül a Porsche Carrere GT alá, lecserélve az elődöt, az előző szériás Pilot Super Sport gumikat. A Porschéval, a tesztelés során, a jobb kezelhetőség mellett, gyorsabb köridőket és komfortosabb vezetés élményt tapasztaltak a Michelin munkatársai és a profi sofőrök. „10 év fejlesztése van benne a mostani Pilot Super Sport abroncsunkban!” Zárta mondandóját a Michelin képviselője.

„Ez az abroncs kiemeli a Michelin elkötelezettségét a totális teljesítmény mellett. Ez annyit tesz, a magas szintű teljesítmény, kompromisszummentesen érhető el a továbbfejlesztett Pilot Super Sport gumival.”

Az abroncsteszt mindenesetre impozáns látványt nyújtott. A rajtrácson mintegy három és fél millió euró sorakozott fel. Ferrari, Lamborghini, Porsche, stb. Kellett is a technológiai fejlesztés ezek alá az autócsodák alá. A Michelin állta is a sarat és az Endurance versenysorozatban edződött elemekkel készült. Az abroncsba Twaron elemet is beépítettek, amely ötször nagyobb szakítószilárdsággal bír, mint az acél.

Ha valakinek lehetősége van, kukkantson be egy Michelin Pilot Performance napra! Őrült felhozatallal találkozik, az biztos.