Michelin: nagyobb gumik a királykategóriába, és egy újabb versenysorozat?

motogp

Egész biztos sokan hallottátok a 18 incses, azaz a jelenleginél jóval nagyobb átmérőjű Forma 1-es abroncsok megjelenéséről szóló hírt. Magam is beszámoltam az új Pirellikről, amik persze még csak prototípusként funkcionálnak és egyáltalán nem biztos, hogy valaha is eljön az idejük.

Nem úgy a motorversenyek királykategóriájában, ahol biztosnak látszik, hogy 2016-tól nő a versenyben használt gumik mérete. Mint az nemrégiben hivatalossá vált, a Bridgestone érát a Michelin váltja fel a MotoGP-ben. A franciák pedig nem folytatják a jelenlegi, teljesen egyedi (16,5 colos) méretezést, hanem szabványos, 17-es gumikkal szolgálják ki a csapatokat.

Michelinek a Superbike sorozatban is?

Szintén az abroncsgyártóhoz kapcsolódó hír, mely szerint nem zárható ki, hogy a Superbike versenysorozatba is a francia cég abroncsai kerülnek. A MotoGP-hez (és a Bridgestone-hoz) hasonlóan, itt is 2015-ben jár le a gumiszállító szerződése. Idén még a Pirelli adja a gumikat a motorosoknak, de ahogy a Michelinnél fogalmaznak, semmi sem zárható ki, vizsgálják a lehetőséget.

Ha megvalósul, akkor egyértelműen a franciáké lesz a motoros sportvilág két legrangosabb eseménye, illetve versenysorozata.