Mi az a nyomtávszélesítés?

nyomtávszélesítők

Ma egy olyan eljárásról fog szólni a nyárigumi szeriz blog bejegyzése, ami – mostanában divatos kifejezéssel élve, vérmérséklettől függően – tekinthető optikai tuningnak vagy vezetésbiztonsági eljárásnak. (Utóbbi persze mértékétől is függően.)

Elég sokan vannak, akik hobbibarkácsok, sufnituning szakik vagy csak szeretik a felniket, sportgumikat váltogatni, próbálgatni. A nyomtávszélesítés különböző célokat szolgálhat. A futómű kiszélesítése javíthatja a stabilitást a kanyarokban és egy durvább, szebb látványt érhetünk el autónkon.

Az eljárás azonban nem „veszélytelen”, hiszen nem garantált a stabilabb futómű, hiszen a gyári beállításokba avatkozva, módosulnak a rugózási és lengéscsillapítási tulajdonságok, ami akár instabilitást is okozhat, ha nem megfelelő szakértelemmel végezzük a nyomtávszélesítést.

Sokszor a csapágyak élettartama is drasztikusan lecsökken, ha valaki eltúlozza a szélesítés mértékét. A szélesítéshez általában speciális „pogácsákat” használnak, amit gumi szervizekben is be lehet szerezni.

És egy weboldal ami segít

Az eljárás során, a leggyakrabban elkövetett hibákat megismerhetitek egy ingyenes tanulmányból. (Igaz, előbb meg kell barátkozzunk az egy időben gombamód szaporodó sales oldal hangulatával.)

A tanulmányt itt tudjátok letölteni: http://nyomtavszelesites.hu/