Megerősítve! A Pirelli marad a Forma 1 2014-es szezon szállítója

F1 - marad a Pirelli

Már régóta ment a találgatás, mi is lesz a száguldó cirkuszban, gumiabroncs fronton. Ez az év – bár még nincs is vége – kifejezetten viharosra sikerült a Pirellinek. Rengeteget foglalkoztak a szakírók, a szurkolók és természetesen a csapatok is a gumi kérdéssel. Emlékezetes volt a defektsorozat, ami után bojkottról is volt szó az F1 istállók felől (legalábbis a sajtóban), de az elrepülő és egy fotós sérülését okozó abroncs is sok beszédtémát eredményezett. Jóllehet, utóbbi esetről nem tehetett a Pirelli, mégis felerősödtek a Michelin-t visszakövetelő hangok. A hírek szerint Jean Todt, a FIA elnöke is ebben a táborban volt, véleményével.

Most azonban hivatalossá vált, amit az idő múlásával, még a bejelentés elhúzódása mellett is sejteni lehetett, a Pirelli marad a 2014-es évad, Forma 1-es abroncs beszállítója.

Az olasz cég már korábban elkezdte a csapatokkal való hosszabbítás előkészítését és már a mostani bejelentés előtt meg is egyeztek minden istállóval a folytatásról. Igaz ez mit sem ért volna a mostani FIA bejelentés nélkül. Sőt, gyanítom, komoly gondot jelentett volna, ha az aláírt szerződések fölött meghúzza a vonalat a szövetség és semmissé kellett volna tenni a Pirelli szerződéseit.

Végül nem ez történt, így a 2010 óta egyedüli beszállítói státuszban lévő Pirelli marad jövőre is a legnépszerűbb sorozatban.