Máris felrúgta a Cooper, az Apollo-val kötött megállapodást

12 dühös ember

Nincs egy hónapja, hogy beszámoltam a két gumiabroncs gyár, stratégiai megállapodásáról. (A cikket itt olvashatjátok) Most azonban komoly fordulat történt az ügyben, hiszen a Cooper kitáncolt a szerződésből, amit nem titkolt szándékkal azért hoztak létre, hogy kishalakból fajsúlyosabb szereplői legyenek az abroncspiacnak.

A Cooper arra hivatkozik, hogy az Apollo nem tartotta be a megállapodás bizonyos pontjait. Ahogy fogalmaznak a Cooper-nél, „ideje kizárólag saját üzletükkel foglalkozni”

Egész biztos lesz folytatása az ügynek, hiszen a szerződésben szerepelt egy busás záradék, arra az esetre, ha valamelyik fél felrúgná a megállapodást. A hírek 50 millió dollárról szólnak. Ha a tényeket nézzük, a szakítást a Cooper mondta ki, de az Apollo-t jlölte meg kiváltó okként. Jogászok hada lesz foglalkoztatva ez már biztos.

Valamelyik cégnek – úgy fest – nem lesz a legkellemesebb a 2014-es esztendő, ez elég korán kiderült. Apropó 2014. A Cooper ebben az évben ünnepli 100 éves centenáriumát. (Igaz, jelenlegi nevét, a Cooper Tire and Rubber Company-t csak 1946-ban vette fel a vállalat.)