Magyar abroncsokat kap az E-osztályos Merci

Mercedes E-osztály Hankook abroncsokon jön

Ok-ok, pontosítok. Magyarok által, Magyarországon előállított gumikról van szó, amik a Hankook rácalmási gyárában látják meg a napvilágot. A Daimler AG bejelentése megerősítette, ez lesz a második Mercedes modell, ami hazánkból kap abroncsokat. (Ugyanis az E-class mellett, az S-osztályos luxuskivitelű limuzinokat is Hankook gumikon vásárolhatjuk meg.)

A Hankook Tire Magyarország vezére, Lee Sang Ilt szerint, komoly elismerése a magyar dolgozóknak, hogy egy státuszszimbólumként elkönyvelt márka, Hankook abroncsokkal lesz felszerelve, pláne, hogy egyedül a rácalmási üzemből kerülnek ki a gyári Mercedes gumiabroncsok.

A Mercedes mérnökei által elvárt minőség és technológiai specifikáció, komoly kihívást jelent a dolgozók számára.

Persze nem lenne a Hankook sem a piac 7. legnagyobb abroncsgyártója, ha nem állna a kihívás elébe. A távol-keleti gyártó, a Toyotának és a Nissan egyes modelljeire is szállít gyári abroncsokat. Sőt, maga a rácalmási üzem is több nagy márkának szállít, úgy mint a VW, a KIA vagy a Hyundai. És persze az említett Mercedes, ami valószínű a legnagyobb büszkeséggel tölti el a Hankook vezérkart.