Komoly abroncsgyártói szponzorpénzek az NBA-ben

LA Clippers - Yokohama

Az Észak-Amerikai Kosárlabda Liga, rövidebb (és ismertebb) nevén NBA csapata, a Los Angeles Clippers „hivatalos abroncs szállítója” lett a Yokohama gumigyár.

Ezzel a lépéssel a cég, egy újabb népszerű sportábga (és bajnokságba) szivárogtat szponzorpénzt, hiszen az NFL-ben (National Football League – amerikai foci bajnokság) szereplő Chicago Bears, Indianapolis Colts és New England Patriots, a Baseball ligát színesítő Cincinnati Reds, Los Angeles Angels és a talán legismertebb, New York Yenkees csapatai is Yokohama abroncsokon utazik, amiért cserébe szponzori támogatást kapnak.

Az LA Clippers-szel kötött szerződés értelmében, a gumigyártó reklámfelülethez jut, a kosárlabda pályát övező LED falakon, illetve különböző reklámfilmeken keresztül, a kosárcsapat saját weboldalán, rádiójában és ismert országos TV csatornákon. Utóbbira példa a Fox Sports, ahol ha Clippers meccset közvetítenek, garantáltan feltűnik a Yokohama brandépítő filmje.

A listát nézve azért megdöbbentő, még elképzelni is, micsoda kommunikációs büdzsével “támad” a gumi cég az USÁ-ban. Ha csak a felsorolt csapatok egy szezonját vesszük alapul, akkor is óriási az elért tömeg számossága.

A Yokohama egyik legismertebb gumiabroncs mintája az Advan Sport V105-ös, amiről egy kisfilmet láthattok is: