Játékra jelentkezik az új, kemény keverékű versenygumi

Rossi és az új Bridgestone abroncsok

A szállító pedig a Bridgestone. Sőt, az új abroncsok miatt külön, 1 napos MotoGP tesztet tartottak. Úgy tűnik, az új generációs motor abroncsok, a tartósság és a teljesítmény romlása nélkül érik el, optimális üzemi hőmérsékletüket.

A tesztelésen részt vett a motoros legenda, (a Dottore) Valentino Rossi mellett Cal Crutchlow, Nick Hayden   és Breadly Smith is, akik egytől-egyig meg voltak elégedve a Bridgestone kemény keverékű gumiabroncsával. Most már legalább bővült a lehetőség az igazi versenyzésre, mondták.

A gyári Yamaha csapat versenyzője, Rossi kifejezetten lelkes volt. Nem meglepő, az olasz versenyző ugyanis nem titkolta a kemény keverékkel kapcsolatos preferenciáját. „Hozzám és a motorozási stílusomhoz jobban passzol a kemény keverék. Egész pályafutásom során jobban szerettem a kemény keveréket, illetve többet szenvedtem a lágy gumikon.” Nyilatkozta Valentino Rossi, majd hozzátette, reméli, hogy mihamarabb használhatják azu új Bridgetone abroncsokat.

A teszt tanulsága egyébként, hogy az új gumik, a kanyarokban valamivel rosszabbul tapadtak, de a stabilitásuk és tartósságuk verte az eddigi garnitúrákat. Így persze érthető, hogy egy olyan technikás versenyző, mint Rossi, emellett teszi le a voksát. A tapadásból adódó nehézséget Ő bőven kompenzálja tehetségével és rutinjával.

MotoGP rajongók, lassan mélyül a taktika csata, a gumiabroncsok terén is! Rosszul egész biztos nem járunk.