Izzó gumikra felkészülni! DTM Magyarországon

DTM a Hungaroringen

Egy negyed évszázadot kellett rá várni, de most itt van. Visszatér a Hungaroringre a Német Túraautó Bajnokság. A 2014-es szezon versenynaptárában már ott díszeleg a mogyoródi pálya. Az MTI-t, maga Gyulay Zsolt tájékoztatta a megállapodásról.

Az apró simítások, amik még hátra vannak, nem jelenthetnek akadályt. A Forma 1, a WTCC és a Renault által életre hívott, világbajnokság után, a DTM a következő nagy autós esemény, ami hazánkba is eljön.

A magyar helyszín mellett szólt az országban lévő Audi és Mercedes üzem. (Nem szokása a németeknek csak úgy külföldi helyszínekre vinni a DTM-et.) Ha megnézzük a versenynaptárt, láthatjuk, hogy csupán Oroszország és Ausztria szerepel, hazánkon kívül a DTM-ben, már ami a Németországon kívüli nagydíjakat illeti. (Pontosabban, egy még pontos helyszín nélküli, kínai nagydíj is várható.)

A benzingőz és gumiszag őrültek, 2014. június elsején láthatják a DTM-et a Hungaroringen. És bár visszatérésről lehet beszélni, az 1988-as eddigi egyetlen magyar DTM nagydíj nem tekinthető hagyománynak, így tényleg nagy szó a technikai sportok berkeiben a mogyoródi futam.