Itt az új Maserati Quatroporte! De milyen abroncsokat kap?

Maserati - Continental gumikon

Szerintem ha megtippeltetném a nyárigumiszerviz blog olvasóit, 10-ből 9 telibe találná a gyártót. Elég, ha az itt is publikált abroncs tesztek eredményeiből indulunk ki. Igen, a Continental a megfejtés. Sőt, a Maserati mellett a Mercedes AMG és öt Audi modell is a német gyár gumiabroncs szettjét választotta.

A Merci, az A és C osztályos modelljeire a SportContact 5 P került. Az abroncsok jelölései között pedig feltűnik az MO rövidítés, amely egyenesen az „eredeti Merceds alkatrész” jelentéssel bír.

Ugyanez az abroncs szett kerül a nagyon dögös kinézetű Maserati Quatroporte alá is, még a gyárban. A Continental először büszkélkedhet el, hogy az olasz luxuscég őket választotta. Az autó sportos kialakítása miatt, más méretkategóriába tartozó Continental nyárigumik kerülnek az első és a hátsó tengelyekre, melyek igazából egy módosított SportContact 5 P abroncsok. Kifejezetten a Maserati alá lettek tervezve, erre utal az MGT jelölés az oldalfalon.

A SportContact 5 abroncscsalád meghódította az Audi új modelljeit is. Az A3-tól kezdve az A8-as modellig, a hannoveri gumigyártó termékein száguldhatnak a tulajdonosok, többek között a Bayern München sztárjai.