Itt a Michelin Pilot Sport Cup 2!

Pilot Sport cup 2

A tyrereview csapatának volt szerencséje tesztelni a Michelin Pilot Sport Cup 2-t, illetve összehasonlítani az abroncs elődjével, a Michelin Pilot Sport Cup+ mintával.

Ami az „előzményeket” illeti, a Michelin egy sor vizsgálatnak vetette alá a Sport Cup+-t. A levont konklúziók pedig mind-mind bekerültek a Sport Cup 2-be. Az egyik legnagyobb (nem is egyszerű) cél a kopásállóság javítása volt, mégpedig mintegy 50 százalékkal, ami egyáltalán nem kevés. Mivel sportabroncsokról van szó, a száraz felületen mért köridőt is szerették volna a franciák továbbfejleszteni.

Ami a tesztet illeti, egy Porsche 997 Turbo S sportautóra kerültek fel a Michelin gumik, majd irány Jerez és a versenypálya. 3 igazán gyors kör, majd további 2 tesztkör leírása után vetették górcső alá a gumiabroncsokat a mérnökök.

Eredmények:

Ami az első (pozitav) különbség volt az a kanyarvétel. A Cup2 észrevehetően jobban tapadt be a kanyarokban és bár a halvány alulkormányzotság nem tűnt el teljesen, sokkal inkább egyensúlyban maradt az autó a kanyarok közepén.

A Cup 2 jobb fékezési stabilitást biztosított, mint a Cup+. A köridők között is volt különbség, a Cup 2-vel 2,4 másodperccel futottak jobb időt, mint a Cup+-on. Egyébként utóbbi gumiabroncs sem vallott szégyent, de az igazán gyors körök után elkezdtek kicsit túlhevülni.