Íme az idei nyár Dunlop slágere

Dunlop nyári abroncs - Sport Bluresponse

Kétség nem fér hozzá, hogy a Goodyear konszernhez tartozó Dunlop, idei üdvöskéje a Sport BluResponse. A tovább optimalizált oldalfallal rendelkező nyárigumi, mind gördülési ellenállás, mind pedig nedves felületen mért tapadás tekintetében figyelemre méltó. Utóbbi kategóriában egyenesen a legjobb, A minősítést kapta. A gördülési ellenállás terén, a speciális gumikeverékkel értek el, szintén jónak mondható B minősítést.

A tesztek szerint (az Auto Bildét például meg is nyerte a Dunlop nyári gumiabroncsa) kiválóan kezelhető a gumi, esős időben, nedves burkolaton és a fékúton is sikerült javítani, amivel sok vetélytársát megveri a piacon.

A 14-től 17 colos méretig kapható Dunlop nyári gumik teljesítménye talán az Efficentgrip-hez hasonlítható. Ami az ár-érték arányt illeti, nagyon jó választásnak tűnik az abroncs. Erről tanúskodik, a már említett Auto Bild teszt eredmény mellett a német ADAC és az osztrák autóklub ajánlása is.

Persze ez is – mint sok egyéb abroncs tulajdonság – vezetési szokásainktól, stílusunktól és tapasztalatunktól is függ. A brit tyrereviews-on elolvashatjátok a felhasználói értékelést számszerűsítve, illetve kommentek formájában az abronccsal kapcsolatos tapasztalatokat. (Bár utóbbi elég széles skálán mozog.)

Annál meggyőzőbb ez a videó.