Holnap megvehetitek Ferenc pápa Harley Davidson-ját!

Ferenc pápa motorja eladó2

Ferenc pápa nagyon nagy népszerűségnek örvend, még a kevésbé vallásos emberek között is. Most egy újabb „jópont” a reputációs kisfüzetbe (súlyos képzavarral). Szent choperre fel!

Február 6-án, azaz holnap (jótékonysági céllal tartott) árverést rendeznek, ahol a Harley Davidson is gazdára lel. Ráadásul egyáltalán nem egy lepukkant motorról van szó (valószínű még gumicserét sem igényel) hiszen ajándékba kapta Ferenc pápa Milwaukeeból, egy helyi motoros cégtől, 2013 nyarán.

Egyenesen Ferenc pápa kezeiből került a Charitas római központjához. (A hírek szerint a pápa egyel kényelmesebb módját preferálja a közlekedésnek és a pápamobilt használja)

Az árverés Párizsban lesz, mint az éves „Rétromobile” klasszikus autó show fontos napirendi pontja.

A Harley tankja, Ferenc pápa aláírását is magán hordozza szóval tényleg egyedi darabja lehet a márka, a motorozás rajongóinak, vagy épp a keresztény ereklyék kedvelőinek.

Ami az árat illeti, körülbelül 12-15 ezer euróra rúg majd a vételár, az előzetes becslések szerint. (Ez egyébként egyáltalán nem drága egy ilyen darabért, én többre tippelem azt az árat, ahol a kalapács hármat üt az értékesítés végére.)

Ferenc pápa motorja eladó