Hankook gumiabroncs üzembővítés Magyarországon

hankook gumiabroncs gyár bővítés - Rácalmáson

A Bridgestone tatabányai üzembővítése után, újabb stratégiai beruházásról érkezett hír, 2012-ben a gumiabroncs iparágból. A Hankook Tire Magyarország Kft. is igen sok pénzt fektet magyarországi gyártókapacitása fejlesztésébe.
Sőt, október 15-én már el is kezdődtek a rácalmási munkálatok, amely során új munkahelyeket is teremt a Hankook.

A beruházás munkálatai – a projektterv szerint – 2013. derekáig fog tartani. A Hankook egy új keverőgéppel és új üzemcsarnokkal fejleszti téli és nyári gumiabroncs gyártásának sebességét, növelve ezzel termelési kapacitásukat.
A gyárban már most is több 100 méret és mintázat variációval állítják elő a Hankook téli és nyári gumikat, nem kevesebb, mint 2200 alkalmazott munkájával.

Lee Sang Il ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a projekt társfinanszírozással valósul meg. Az Unió majd 560 millió Forinttal járul hozzá a gumigyár fejlesztéséhez, amely 2,4 millióból valósul meg és része az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Programnak.

Úgy tűnik, a gumiabroncs iparág több szereplője is felfedezte már Magyarország logisztikai adottságait, ami mindenképpen üdvözítő.

Nem csak a Hankook gumik feketék, a leves is

A legfrissebb fejlemények, amik a Hankook rácalmási gumiabroncs gyárából szivárogtak ki már nem ennyire üdvözítők. Sztrájkbizottságot hoztak létre a dolgozók és munkabeszüntetést helyeztek kilátásba, mert a Hankook téli és nyári gumiabroncs gyár nem válaszolt érdemben bérfejlesztési javaslatukra.

A Hankook gumigyár meglepetéssel fogadta a hírt és csak annyit közölt a sajtóval, folynak az egyeztetések, de hivatalos értesítést a sztrájkbizottság létrejöttéről nem kaptak, tudatta az MTI képviselőivel Roy Katalin, a gumiabroncs gyár kommunikációs menedzsere.