Guinness rekord: A világ legnagyobb abroncsgyártója

LEGO abroncsok

A Guinness rekordok könyve is megerősítette, a világ legtöbb gumiabroncsát, éves szinten nem a Continental, nem a Pirelli, nem a Bridgestone de még csak nem is a Michelin állítja elő, hanem a LEGO!

Minden évben 380 millió abroncs „gördül le” a LEGO gyárakból. A valóban irtózatos mennyiséget a LEGO nagyon gazdag termékválasztéka indokolja. Rendőrautók, polgári kocsik, utánfutók, holdjárók, repülők, stb. Mind-mind valódi LEGO gumiabroncsokkal kerülnek játékboltok polcaira.

Persze ha a felhasznált gumi mennyiségét tekintenénk, nem biztos, hogy a Lego jönne ki rekorderként, hiszen a játék gyárosok legkisebb abroncsa 14,4 milliméter, a legnagyobb pedig 10,7 centiméter átmérőjű.

Halkan jegyzem meg, ha valaha arra adnák a fejüket a Lego-nál, hogy ennél jóval nagyobb méretű abroncsokat gyártsanak (pl. 16 colost), a vezető abroncsgyártóknak észnél kellene lenniük, legalábbis a Lego termelési kapacitását nézve. Persze ez csak vicc és elméleti sík, de nem csoda, hogy nem egy „igazi” abroncsgyártónak jutott már eszébe a Lego-val közös promóció lebonyolítása.