Futurisztikus abroncson dolgozik a Nissan és a Michelin

Nissan ZEOD RC

Különleges projekten dolgozik a Michelin és a Nissan. Egy speciális eco versenyabroncs kialakítása a cél a lenyűgöző látványt nyújtó, Nissan ZEOD RC-hez. A rövidítés (Zero Emission On Demand Racing Car) egy hibrid elektromos autót rejt, amivel a Nissan, a 2014-es Le Mans-ra készül. Az autó, Ben Bowlby mérnök tervei alapján készül.

Az ehhez passzoló abroncs felé támasztott elvárás természetesen az extrém alacsony gördülési ellenállás (a megfelelő biztonsági szint megtartása mellett. Ne feledjük, versenygumikról beszélünk.) Nem mellesleg strapabírónak is kell lennie az abroncsoknak, hiszen 300 km/órás terhelés fogja őket nyüstölni.

A Michelin szerepvállalása persze nem lesz új Le Mans-ban (ellentétben a ZEOD RC versenyautóval), hiszen az indulók több mint fele a francia cég abroncsain száguld.

A gumigyár pedig hirdeti is magáról, hogy a versenyen szerzett nagyon komoly tapasztalatait folyamatosan építi be a polgári közlekedésre szánt gumiabroncsok fejlesztésébe. A Le Mans-i 24 órás verseny köztudottan a terhelés és a tartósság kihívását állítja a versenygumik elé.

Nissan ZEOD RC