Fulda EcoControl: Nagy teljesítmény és környezettudatosság

Ecocontrol nyárigumi a Fuldától

Ha egy mondatnyi helyem és időm lenne, hogy a német Fulda EcoCotrol nyárigumit, akkor az ADAC nagyon ajánlott címkéjét említeném. (Az eredményt a Fulda nyári abroncsának 175/65R14 méretvariánsa kapta.) Ugyanilyen elismerően nyilatkozott a TÜV SÜD is, ami a leghitelesebb minőség ellenőrző és tanúsító szervezet Németországban. A szervezet szerint az EcoControl egy kiegyensúlyozott abroncs. Sőt, a nemrégiben lezajlott ADAC 2013 teszt 185/60 R15H kategóriájába is bekerült a Fulda EcoControl, ahol a legjobbak közé került „jó” minősítésével!

Mi okozza a nyárgumi nagy teljesítményét?

A mérnökök elárulták a titkot is, pontosabban a varázsszót, ami a magas teljesítményt okozza. Az EcoControl nyárigumik mintázata és keveréke a kulcs a teljesítményhez és a gazdaságos üzemanyag felhasználáshoz. Nem titkolt cél volt a Fuldánál a gördülési ellenállás javítása, amit az EcoTread mintázattal sikerült is elérni. (A Fulda 9%-ot javított a korábbi gördülési ellenálláson.)

A keverék magas kvarctartalommal bír, ami mind a száraz, mind a nedves tapadásra pozitívan hat. A vízre való felúszás elleni védelmet az AquaFlow-nak nevezett barázdák jelentik, amik magas hatékonysággal préselik ki a vizet a gumiabroncsból.

Jelenleg 22 különböző méretvariánsban kaphatók az EcoControl HP nyári gumik, de az idei évben további méretek várhatók. Érdemes is lesz számolni a Fulda nyárigumi ajánlataival hiszen mind az EcoControl, mind a SportControl ígéretes darab. Utóbbiról már korábban beszámoltam a blogban.