Formula-E sorozat, mint a Michelin fejlesztőlaborja

fia formula e - michelin

A zöld Forma-1 néven ismert, Formula-E sorozat, a Michelin saját bevallása szerint is, tesztlaborként (is) funkcionál a ffrancia gumigyártó számára.

Szeptemberben, a pekingi városi futammal rajtoló versenysorozat egyedüli beszállítója a Michelin lesz, a csapatok között pedig a száguldó cirkusz rajongói számára ismerősen csengő nevek is szerepelnek. (Virgin, Andretti, stb.)

A fejlesztés mindenképpen felgyorsul egy ilyen lehetőséggel. Emellett két fontos üzenetet is továbbíthatunk az emberek felé. Ezek pedig a stabilitás és a fenntarthatóság. Ezekkel a gondolatokkal kommentálta a Michelin beszállítói szerepét az abroncsgyár, Formula-E menedzsere, Serge Grisin.

A versenysorozat autói 18 colos gumikkal fognak rajthoz állni, ami – Grisin szavai szerint – „nagyon közel állnak az utcai abroncsokhoz.”

„A mobilitás jövőjéről beszélünk. A Michelinnél, a Formula-E sorozatot – annak kommunikációs értéke mellett – fejlesztésre fogjuk használni, hiszen az elektromos autók és a környezettudatos megoldások jelentik az elokövetkező évek kihívásait az autóiparban.”

És igen, nincs ez másképpen a gumiabroncsokkal sem.

Grisin szerint az FIA égisze alá tartozó versenysorozat, a maga utcai versenyeivel más nézőközönséget fog vonzani, mint például a Le Mans-i verseny. Éppen ezért lehet kiváló közvetítője az említett fenntarthatóságnak és stbilitásnak, amit a Michelin az abroncsaiba épít.