Forma 1-es abroncsokat tesztel a Kumho?

Kumho F1 abroncs

A tyrepress.com értesülései szerint, a Kumho elkezdte, Forma 1-re kifejlesztett abroncsainak tesztelését! (Gyorsan meg is ragadom az alkalmat, hogy kiemeljem, a forrás bizony az abroncspiac leghitelesebb orgánuma!)

Az, hogy a Kumho a száguldó cirkusz ajtaján kopogtat, alátámasztja az abroncsgyár, F3 Euroseries versenysorozatban betöltött – valószínűleg tanulóéveknek is szánt – szerepe.

„Mivel viszonylag újak vagyunk, rövid történelmünkkel, a világ 10 legnagyobb abroncsgyára között, a technológiai erőnkre és fejlettségünkre kívánunk támaszkodni, és a motorsport az a terület, ahol ezt a legjobban demonstrálhatjuk.” mondta Jong-Ho Kim a Kumho vezérigazgatója, aki a Forma 1-es abroncsról is beszélt.

„Már 2007-ben kifejlesztettük az abroncs alapját, most pedig a tesztelés utolsó fázisa jön.”

Érdekes a helyzet, mert a Pirelli nemrég – hosszas huzavona után – szerződést hosszabbított és a 2014-es szezonban is egyedüli szállító lesz, egyáltalán nem dőlhet hátra. Egyre több potenciális versenytárs tűnik fel a horizonton. A Michelin és a Bridgestone óhatatlanul is, korábbi F1-es szerepe miatt és most itt a Kumho is, aki le is gyártotta a Forma 1-es szettjét.

Mi pedig megvárjuk mi lesz a jövőben.