F1: Máris panaszkodnak a Pirellire

F1 Malajzia - gondok a Pirelli esőgumival

Alig, hogy elkezdődött a Forma 1-es idény, aminek kétség kívül nagy kérdése a Pirelli várható teljesítménye (a tavalyi kálváriákból kiindulva) a csapatokra máris rájött a „gumipara.”

Adrian Sutil és Felipe Massa is megkérdőjelezi az idei versenygumik esős időben tapasztalt teljesítményét. Az ok pedig a két versenyző által átélt alacsony tapadás, a maláj nagydíj kvalifikációján.

Sutil egyenesen értékelhetetlennek nevezte a Pirellik nedves tapadását. „Nem csak nekem volt ilyen problémám, nézzék csak meg a többiek fedélzeti kamerafelvételét. Olyan mintha rally versenyt néznénk.” – mérgelődött a német pilóta.

Az abroncsokra egyébként már a Mercedes is kitért a szabadedzések után. A csapat által tett nyilatkozatban elhangzott, nem gondolták volna, hogy ilyen hamar elfogynak a gumik, egész biztos komoly kihívás lesz a versenyen is az abroncs tényező. Tegyük hozzá, a Mercedes kiválóan szerepelt a tesztelések során, mondhatni állva hagyták a mezőnyt.

A 3. helyről rajtoló, szintén Mercedeses Nico Rosberg, az időmérő után így nyilatkozott: „Az esőgumikon nem éreztem annyira az autót, a fékezési pontokban bizonytalan voltam. A 3. rajthely így is szép eredmény, azt sem tudjuk, milyen lesz vasárnap az idő”