F1: Betiltanák a gumimelegítő paplant

F1 logo

Még el sem indult a 2014-es Forma-1-es szezon, (ami számtalan új szabállyal fűszerezi a száguldó cirkusz világát) de már a jövő évi sorozatra vonatkozó változások is elő-elő kerülnek. Egyik ötlet, a gumimelegítő paplanok betiltása.

Erre a lépésre már 2012-ben is sor kerülhetett volna, de akkor – a Pirelli igazgatója, Paul Hembery azt mondta – a versenyzők nemtetszését váltotta ki, mondván ezzel vezetésbiztonsági kockázatot növelne az FIA.

Ami a gumigyártó oldalát illeti, a Pirellitől azt is megtudtuk, van rá mód, hogy elfelejtsük az abroncsmelegítő ponyvákat, de idő kell nekik is, hiszen ez komoly gumikeverék módosítást igényelne.

További változás, amit az FIA már be is jelentett, az egy költségvetési sapka, ami összébb ránthatja a mezőnyt, illetve az autók súlya is csökken majd.

Mit gondoltok a melegítő ponyva tilalmáról? Ismét a Pirellikről fognak szólni a futamok? (Igaz, 2015-ben már elképzelhető más beszállító feltűnése is a versenysorozatban.)

Egyébiránt, elkezdődtek a 2014-es szezon autóinak leleplezése is. A McLaren és a Lotus például egy napon mutatta be új autóit (A Lotus be is szólogatott a McLaren-nek.), és láthattuk már az új Ferrarikat is!

McLaren 2014 Lotus 2014 Ferrari 2014