Egy új alternatíva SUV tulajdonosoknak

Hankook dynapro SUV abroncs

Itt a tavasz, jön a Dynapro HP2 névre keresztelt új Hankook SUV gumi mintázat, amely négy különböző területen esett át ráncfelvarráson. A négy terület pedig az:

  • abroncs által kibocsájtott zajszint
  • üzemanyag felhasználás
  • nedves tapadás
  • komfortélmény

A gyár korábbi szériáihoz képest, négy százalékkal alacsonyabb a kibocsájtott zaj, köszönhetően az abroncs barázdáinak és a textúra továbbfejlesztésének.

A zajszint csökkentésénél is hangsúlyosabb cél volt a barázdák és a gumikeverék fejlesztésénél a nedves tapadás. Ezen a téren nyolc százalékpontnyi javulást értek el a Hankook mérnökök.

Ami pedig a vezetési élményt illeti, a pántszélesség úgy lett kialakítva, hogy optimális erőhatás hasson a talajra, így a gumi, száraz felületen is kellően jól tapad. A masszív barázdák pedig az úttartást hivatottak optimalizálni.

Ennyit így elsőre a Hankook SUV gumiabroncsairól. Ha valakinek már van gyakorlati tapasztalata az új mintáról, ossza meg a blog olvasóival is! Egyelőre még a brit tyreviews adatbázisa sem tartalmaz felhasználói értékeléseket a Dyanpro HP2-ről, de nem tűnik rossz választásnak.