Egy defekt, és WC papír után kajtat Nico Rosberg

Wc papírra volt szüksége a Forma 1-esnek az abroncs defekt után

Nagyon csendesen – már-már unalomban – telt a bahreini abroncs teszt, ahol a Pirelli, 2014-es versenygumijait próbálták ki. Összesen négy csapat ( A Red Bull, a Toro Rosso, a Ferrari és a Mercedes) és hat pilóta vett részt a tréningen, aminek első két napja semmilyen említésre méltó történést nem hozott.

A harmadik nap viszont végre megtörte a csendet, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy a Pirellin kívül más is odafigyelt az abroncstesztre, hiszen Nico Rosberg, 320 kilométer/órás sebességnél kapott defektet.

A Mercedes csak kis mértékben sérült meg, ugyanis nem csapódott neki semminek. Szerelni való azért bőven van. A helyzet melegségét azért jól jelzi, Rosberg Twitter üzenete:  “Just spun at full speed 320km/h on bahrain straight cause my tyre blew up without warning. Thanks to that need to get some toilet paper now.”

Azaz teljes sebesség (320 km/h) mellett, az egyenesben, minden előzmény nélkül kidurrant a kerék, aminek köszönhetően most WC papírra van szüksége a pilótának. Majd – ahogy ez lenni szokott – törölte is a bejegyzést, Nico Rosberg. Gondolom mind a Pirellinek, mind a Mercedesnek volt Rosberghez pár szava. Vagy épp ezt megelőzendő döntött így.

A tesztre egyébiránt az idei autóikkal érkeztek a csapatok. Sőt, a Torro Rosso már a jövő szezonban rajthoz álló két pilótájával érkezett, míg a Ferrari csak tesztpilótáit küldte el körözni.

Update: Az eset óta a GP toons kiadott egy humoros karikatúrát. Természetesen Rosberg kezében WC papírral:

GP toons karikatúra