Dunlop gumi, Porsche 911 GT3 két jó barát

Porsche 911 gt3 - Dunlop

Friss bejelentés a Dunlop abroncsgyártótól, miszerint, gyári felszerelés lesz, a Porsche 911 GT3 sportautóhoz, a Dunlop Sport Maxx race gumi. A megtisztelő szerepet, kiegyensúlyozott teljesítményével és az abroncs által biztosított, sportos élménnyel érdemelte ki a Dunlop.

A Porschék első tengelyére 245/35 ZR20 (91Y) NO méretű és indexelésű, míg a hátsó tengelyre, 305/30 ZR20 (103Y) XL NO gumik kerülnek. A konstrukciót a Porsche és a Dunlop közösen álmodta meg és fejlesztette le.

A luxusautót képviselő projektigazgató, a kimagasló tapadást emelte ki a Dunlop abroncsával kapcsolatban, de – állítása szerint – a fékutat is tovább sikerült csökkenteni, az új keveréknek és mintázatnak köszönhetően. A szavait alátámasztó teszteket, a legendás Nürburgringen végezték.

A Porsche 911 GT3 modellt, éppen a 911-es széria megjelenésének 50. jubileumára időzíti. És ha már Dunlop és évfordulók… Az abroncsgyártó is ünnepel, hiszen éppen 125 esztendeje alapította a céget, John Boyd Dunlop, akinek a nevéhez fűződik a levegővel feltöltött gumiabroncs feltalálása.

A 125 éves évfordulóra való tekintettel, a héten kizárólag a Dunlop aktualitásaival foglalkozik a nyárigumi szerviz blog is. Figyeljétek a frissítéseket!