Dunlop: Folytatódik az 1958-ban kezdődő történet

Dunlop a BTCC sorozatban

És akkor a hét zárása, legalábbis a nyárigumi szerviz blogon. Ha figyelemmel követitek az oldalt, nem lesz meglepetés, hogy ismét a Dunlop “hallat magáról.” Az oldalamon ugyanis, ezt a hetet nekik szenteltem. A 125 éves évfordulóra való tekintettel, három olyan hírt hoztam Nektek, ami a Dunlop aktualitásait mutatja be. Lássuk mára mi jutott.

Egy nemrégiben nyélbe ütött szerződéshosszabbítás értelmében, a Brit Túraautó bajnokság egyedüli abroncs szállítója marad a Dunlop. Ezt a titulust, immáron 10 éve mondhatja magának , de a túraautó bajnokságban való szerepvállalása 1958-ra nyúlik vissza.

A mostani, hosszú távú szerződés azt jelenti, a Dunlop továbbra is ellátja a bajnokság összes csapatát, a lágy, közepes és kemény keverékű Sport Maxx mintájával és BluResponse eső gumijával.

A Dunlop, motorsport vonalának marketingkommunikációs vezére, James Bailey, Európa egyik legnagyobb presztízsű viadalának nevezte a BTCC sorozatot, így nagyon elégedetten nyugtázta a beszállítói szerződést. Kiemelte továbbá a Dunlop által gyártott túraautó gumik egyértelmű fejlődését, amit több Le Mans-ban szerzett trófea is alátámaszt.

Hasonlóan elégedetten nyilatkozott, Alan Gow, a versenysorozat főnöke is, a Dunlop további szerepvállalása miatt.

A sztori tehát íródik és íródik. Boldog születésnapot, Dunlop!