Drágább lesz az autógumi?

Drágulhatnak az autógumik

Tudom-tudom a rossz hír hozójának mi a sorsa. Én magam is remélem, hogy csupán vészmadárkodni fogok. A Business Standard-re kenek mindent, náluk jelent meg ugyanis a napokban (2013. július 22-én) egy hír, miszerint könnyen elképzelhető, hogy drágulni fognak a gumiabroncsok. Sőt, a cikk szerint a Michelin és a Bridgestone már meg is erősítette az emelést.

Az okok között három tényező is szerepel. A leginkább aggasztó, a természetes gumi világpiaci árának növekedése. Emiatt látok esélyt arra, hogy Magyarországot is érintheti majd a drágulás. De ugyanígy a szintetikus gumi és az abroncsgyártáshoz használt egyéb vegyi anyagok áremelkedése is erre utal.

Az Apollo Tyres abroncsgyár vezére, Satish Sharma azt nyilatkozta, hogy az üzleti környezet változása emelést kíván, az Apollo-nál is vizsgálják a szituációt.

Az árat befolyásolja még a valuták alakulása is. A Business Standard értesülését figyelemmel fogom követni, így Ti sem maradtok le a fejleményekről. Korábban a 2013-as évet, az olcsó, használt abroncsok éveként prognosztizálták a piaci szakértők. Ha a mostani hírek igaznak bizonyulnak, könnyen lehet, hogy ez a jóslat még inkább beigazolódik.

Én azt mondom, figyeljük a különböző gumiabroncs akciókat, hiszen ezekkel még mindig bőven jól járhatunk. Legvégső esetben választanék csak használt gumit. Ha mégis használt abroncsot választotok, olvassátok el ezt a cikket, amiből kiderül, mire kell figyelni!