DiCaprio: Oscar helyett Formula E csapat!

DiCaprio

Lezajlott az idei év Oscar gálája, amivel – már-már napirendi pontként – Leonardo DiCaprio, méltatlan „buktája” is eljött. A 39 éves színész egész egyszerűen nem tud Oscar díjat nyerni, pedig olyan filmekben játszik főszerepet, mint a Tégla, a Viharsziget, az Eredet vagy a Véres Gyémánt, hogy csak párat említsek az elmúlt évtizedből, illetve a közelmúltból. Pedig idén a Wall Street farkasa című mozival is jó eséllyel indult, de nem…

A színész persze nem csügged (maximum kicsit) és Gildo Pallanca Pastor (nem tudom vannak-e magyar gyökerek, de árulkodó a név) partnereként, Formula E csapatot alapít, monacói székhellyel.

A sorozat, mint tudjuk a Forma 1 zöld testvére, ahol minden autó elektromos hajtású. A versenyautók kinézetre követik a száguldó cirkusz gépeit. A versenysorozat olyan állomásokkal fog rendelkezni, mint Peking, Los Angeles, Berlin, London vagy az argentin főváros, Buanos Aires.

Olyan hírességek és nagybefektetőket vonzott már eddig is az FIA égisze alá tartozó sorozat (amely idén indul először), mint az F1 menő Mclaren, a Renault, a Richard Brenson vezette Virgin csoport. De a francia gumiabroncs gyártó cégóriás, a Michelin is fektetett már némi tőkét a zöld F1-be.

Alejandro Agag, a sorozat első embere üdvözölte a színész csatlakozását a Formula E világába, majd elmondta, „kevés olyan híresség van, aki ennyire pártolja és hirdeti a fenntarthatóságot, mint globális célkitűzést, mint Leonardo DiCaprio.” A színész egyébként környezetvédelmi nagykövet is.