Csak nők dolgoznak egy amerikai gumiszervizben

Csak női dolgozója van egy gumiszerviznek

Létezik egy téli és nyárigumi szerviz, az amerikai Texas-ban, ahol minden dolgozó a gyengébbik(?) nem képviselője. Legyinthetnénk rá, mondván csak egy újabb rövid életű „hatalmas marketingfogás”, amire 1 év múlva senki nem fog emlékezni, de a jelek szerint nem erről van szó.
A gumiszerviz már évek óta megvetette a lábát a gumiabroncs szervizek – Amerikában jellemző – kiélezett versenyében. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a műhelyben korábban is gumiabroncs szervizek működtek, de azok sorra zártak be, mert az éves forgalom nem volt elegendő a működési költségek fedezésére. Ergo nem a jó időben jó helyen történettel állunk szemben, amikor a női gumiszervizről beszélünk.

A gumi műhely vezetője a mindössze tizenkilenc esztendős Andrea Rodrigez talán négy bátyjától leste el a férfimunka fortélyait. Nem tudjuk, azt viszont igen, hogy teljes mértékben meg van róla győződve, hogy nincs feltétlenül szükség férfierőre, ha egy nyárigumi szettet kell lecserélni. Akár még egy mezőgazdasági munkagépnél sem. Rodrigez kisasszonynak – aki ugye otthonában még 2 évig kiskorúnak számít – hat kolléganője van, akiknek a toborzása, egytől-egyig a Facebookon zajlott. A 7 grácia tehát olajos kézzel várja férfi vendégeit. (Ha valaki csak ezt a mondatot olvassa, lehet, hogy csalódni fog, de ha egy téli vagy nyári gumiabroncs javításról van szó, számíthat a hölgyseregre.)
Kép a lányokról>>