Cooper nagykövet lesz David Coulthard

Az új Cooper gumi nagykövet

Nem, nem az indián regényekről beszélek, még csak nem is a 12 perces futás tesztről. A Cooper gumiabroncs gyár, az ex Forma 1-es pilótát, a skót David Coulthard-ot nevezte ki, UHP (Ultra High Performance, azaz ultra magas teljesítményű) gumiabroncs termékvonaluk nagykövetévé.

A pilóta és a gyártó közötti kapcsolat nem most kezdődik. A 42 éves versenyző oroszlán szerepet vállalt a nemrég kiadott Cooper Zeon CS Sport abroncs tesztelésén.

„A nagyköveti szereppel, visszatérek egy olyan céghez (a Cooper gumiabroncs gyártóhoz) akik meghatározó szerepet játszottak a Forma 1 előtti pályafutásomban.” Azt is megtudtuk a versenyzőtől, hogy jelenléte nem csupán a versenysport vonal erősítését szolgálja. Dolgozni fog az abroncsbiztonság fontosságának, minél szélesebb körű terjesztésén is. Ennek pedig a polgári közlekedésben is óriási jelentősége van.

A Cooper Tires európai marketing kommunikációs managere, Sarah McRoberts azért elmondta, David Coulthard jelenléte segít a brand, versenysportban vállalt szerepéről és az általuk képviselt minőségről kialakított fogyasztói vélemény formálásában.